79013, Львів, вул. Степана Бандери, 28-а (V н.к.), к. 708
+38 (032) 258-76-14 / +38 (032) 258-24-80

Львівський ІТ Кластер запускає нові навчальні програми

Львівський ІТ Кластер готує до запуску нові інноваційні навчальні програми, на які можна вступити вже з вересня цього року. Окрім п’яти вже діючих інноваційних програм навчання, які Кластер спільно з ІТ компаніями запустили раніше, з’являться ще три нові – Робототехніка, Business Analytics & Data Science та Кібербезпека.

Львівський ІТ Кластер продовжує модернізацію української технічної освіти. Дві інноваційні програми навчання запустять цього року у Львівській Політехніці – Робототехніка/Robotics та Business Analytics & Data Science. А програму Кібербезпека/CyberSecurity – у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Усі навчальні програми розробляли спільно з фахівцями львівських ІТ компаній.

“Наша мета – якісна освіта, а якість можна отримати лише при тісній співпраці всіх зацікавлених сторін. Саме тому ми почали розробляти нові програми у НУЛП, згодом у ЛНУ, а тепер і в ЛДУБЖД. – Розповідає Зеновій Верес, директор освітнього напрямку Львівського ІТ Кластеру, Solution Architect в компанії SoftServe, викладач Львівської Політехнки. Особливо приємно, що ініціатива стосовно створення програм належала саме університетам, вони самі звернулися до Кластеру. Після успішного запуску наших перших програм, університети проявляють зацікавлення і це є показником того, що вони також готові до якісних змін в освіті”.

Програма “Робототехніка” у НУЛП/Robotics запрацює у Львівській політехніці в Інституті комп’ютерних технологій, автоматики та метрології (ІКТА) на кафедрі «Інформаційно-вимірювальні технології». Більшість предметів в навчальній програмі – це цілком нові дисципліни, зорієнтовані на потреби ринку, перш за все, ІТ-галузі. Мета програми – підготувати спеціаліста, який зможе розробляти, програмувати та керувати роботами, вбудованими пристроями та комп’ютеризованими системами.

«Мотивацією до участі в розробці програми послужило, те що в силу своєї професійної діяльності постійно доводилося працювати з аналітикою даних, штучним інтелектом, вбудованими і роботизованими системами на перетині індустрії та академії. Відповідно було велике бажання поділитися досвідом і доклатися до формування орієнтованих на ринок освітніх програм. – Розповідає Юрій Хома, керівник програми Робототехніка, Data Science Lead в компанії Sciforce Solutions, викладач Львівської Політехніки. Створені програми суттєво наблизили навчальні заклади у напрямку співпраці з індустрією і гарантують випускникам хороші кар’єрні перспективи в сфері ІТ».

Вже в березні та квітні Львівський ІТ Кластер проведе дні відкритих дверей усіх інноваційних навчальних програм, де можна буде ознайомитися детальніше з умовами вступу на програми, особливостями навчання та запитати про все, що вас цікавить.

За матеріалами Львівського ІТ Кластеру.

Leave a reply